-
Domov
Predstavitev
Zgodovina
Dogodki
Galerija
Kontakt
Povezave
     
 

RDEČA TURA - REKREATIVNO KOLESARJENJE MTB dne 24.10.2015

Kolesarjenje je za nami. Tura je bila kar dolga, 37 Km, tako da je nekatere pošteno zmatrala. Smo se pa naužili lepot Krasa, rdečega ruja in pisanih vinogradov. In probali teran pri Čotovih v Vrhovljah, da o ročno rezanem pršutu niti ne govorimo. Vmes smo iskali skriti zaklad, ki so ga palčki skrili ob Kosovelovi poti. Milan je zaklad našel in s skupnimi močmi smo ga spili.

Slike si lahko ogledate tukaj.

 Kaj: Kolesarjenje po čudoviti kraški pokrajini, ki se je že odela v jesenski lišp in pisane barve.

Dne 23.10.2015: 

na razpolago je že nekaj slik s predogleda. Album je dostopen tukaj.

Vreme je napovedano kot zelo primerno za kolesarjenje: sončno s temperaturo do 16 stopinj.

NAPOVED ZA SOBOTO.

 Kdaj: sobota, 24.10.2015 ob 10:00

         Zbiranje in prijave po 9:30

 Kje: Avber, na placu pri cerkvi oz. na kmečkem turizmu "Francinovi" v neposredni bližini


ruj

DOSTOP do vasi Avber.

Prijave na mail: edi.fabjan@gmail.com

Trasa je speljana večinoma po kolovozih, delno pa tudi po stezah in gmajni. Dolžina: 28 Km, višinci 600 m. Obstaja več variant ali obvozov po asfaltu, tako da bomo lahko traso prilagodili sposobnostim skupine. Najbolj oddaljena točka kolesarjenja bo vas Vrhovlje pri Sežani, kjer bomo malo predahnili na domačiji Čotovih. Tam si bomo ogledali njihov vinski hram in degustirali, kaj so pridelali dobrega.


RDEČA TURA je voden jesenski kolesarski izlet, na katerem bomo vozili med vinogradi, čez gmajne, skozi grme ruja. Jesenske barve na Krasu so nekaj posebnega!

 
Gre za voden izlet, trasa ne bo označena !

ŠTARTNINE NI !

 Letošnje jesensko kolesarjenje nas bo popeljalo iz Avberja preko gozdnate pokrajine v Kazlje. Sledila vo vožnja po kolovozih do Grahovega Brda in nato mimo Križa. Povzpeli se bomo v vas Vrhovlje, ki leži na sami meji z Italijo, nato pa se vračali preko slikovite kraške pokrajine mimo vasi Dutovlje v Krajno Vas, Skopo in nato skozi vasico Brje pri Koprivi. Od tam pa sledi povratek v Avber.

Predhodno se lahko prijavite tudi na mail edi.fabjan@gmail.com ali na tel. 041-660561, kjer lahko dobite tudi vse bolj podrobne informacije.