Domov
Predstavitev
Zgodovina
Dogodki
Galerija
Kontakt
Povezave
     
 
.
AVBERSKI POHOD 2018

27.4.2018 - Dan upora proti okupatorju

Ker je bil pohod lani izpeljan v okrnjeni obliki, saj je praktično ves dan deževalo, smo se odločili da bomo letos pohod ponovili po isti trasi.

Vreme nas tokrat ni razočaralo. Veliko število pohodnikov je uživalo ob hoji po skritih stezah in gostoljubju turistične kmetije Krstan v vasici Skopo.

Slike so dostopne TUKAJ.VABILO

V letu 2018 se bomo tako odpravili po sorazmerno položnem kraškem terenu po gozdnih stezah v Skopo. Na poti si bomo lahko ogledali pridobivanje kraškega arhitektonskega kamna v Koprivi v javi na Kremeniku, ki jo je podjetje Marmor d.d. ponovno usposobilo za obratovanje. Sledila bo pot skozi Koprivo, kjer se odpira čudovit razgled na celotni "Dulenji" Kras. Po postanku in okrepčilu na kmetiji Krstan v Skopem, kjer bo potekal tudi krajši kulturni program, se bomo odpravili po gozdu v Brje, od tam pa v Ponikve in nato še v Avber.

Zbrali se bomo v petek, 27.4.2018 ob 9:30 v Avberju pri Francinovih.

Seveda je ta dan praznik in dela prost dan - Dan upora proti okupatorju !

Začetek pohoda bo ob 10:00.  Pohod bo voden in bo potekal v strnjeni skupini.

Kje: Turistična kmetija "Francinovi"Avber 21, 6210 Sežana

Prijavnina: 10 EUR (vključuje prigrizek in pijačo na vmesnem postanku na turistični kmetiji Krstan Skopo in jota s klobaso na cilju v Avberju)

PRIJAVE preko spletnega obrazca

Pohod bo potekal po gozdnatem kraškem terenu, dolžina okrog 14 km. Večinoma je podlaga utrjena in nezahtevna, trasa pa poteka po pretežno ravnem in položnem terenu..Priporočamo gojzarje ali vsaj zaprto pohodno obutev.

Trajanje pohoda: 4 ure

Zemljevid predvidene trase:

map

Po končanem pohodu nam bo gotovo vsem prijalo toplo okrepčilo v prijetnem domačem vzdušju turistične kmetije pri Francinovih v Avberju.

Za šolsko mladino do dopolnjenega 15.leta je udeležba brezplačna.
 
Pohod bo v vsakem vremenu. Glede na dejansko situacijo bo organizator traso pohoda po potrebi skrajšal oz. prilagodil.

Hišni ljubljenčki:

Zaradi varnosti ni zaželjeno, da pohodniki vodijo s sabo tudi svoje hišne ljubljenčke. Psi pomenijo za udeležence pohoda eventuelno grožnjo, ker njihovega obnašanja ni mogoče v celoti predvideti zaradi množice ljudi in ostalih prisotnih pasjih prijateljev. V kolikor kdo želi izrecno peljati tudi psa, mora biti na vrvici in z nadetim nagobčnikom.