Domov
Predstavitev
Zgodovina
Dogodki
Galerija
Kontakt
Povezave
     
 

PARTIZANSKI POHOD OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU - 27.4.2012

·  Kaj: Pohod za staro in mlado

·  Kdaj: petek, 27.4.2012 ob 10:00

         Zbiranje in prijave po 9:00

·  Kje: Turistična kmetija "Francinovi", Avber 21, 6210 Sežana, Slovenija

DOSTOP do vasi Avber.

PRIJAVITE SE ČIMPREJ !

Slike s trase pohoda za pokušino ...

Pohod bo potekal na relaciji Avber - Brje - Kopriva - Hruševica - Ponikve - Avber.
Dolžina: ca. 15 Km, višinska razlika: 200 m

Trasa je vidna na povezavi: KLIK !

Pohod poteka po srednje in manj zahtevnem terenu, večinoma po kolovozih in gozdnih stezah. Priporočamo pohodno obutev (lahki gojzarji). Pohod bo v vsakem primeru, tudi partizani so morali hoditi ne glede na vreme.

Program:
9:00 Zbiranje pohodnikov in prijave
9:45 Pozdrav udeležencem
10:00 Odhod iz Avberja
11:00 Prihod Brje
12:30 Prihod Hruševica
14:30 Prihod Ponikve, ogled domovanja pesnika Cirila Zlobca
15:30 Prihod Avber, nagovor pesnika in partizana Cirila Zlobca

 OPIS POTI:
Na začetku se bomo iz Avberja spustili mimo ogromne vrtače Veliki dol do vasice Brje.  Po krajšem postanku in okrepčilu si bomo ogledali polje s sivko, pastirsko hiško, kal in jo nato mahnili do Koprive. Pod vasjo Kopriva bomo prečkali glavno cesto Sežana - Nova Gorica in skozi tunelček šli pod železniško progo. Lep kolovoz nas bo popeljal do Hruševice.
Tam bomo počivali, nato pa bo sledil že povratek proti vasi Ponikve. Tam bomo šli mimo jame Draga, ki se razteza prav pod nekatere hiše v Ponikvah. V sami vasi si bomo ogledali rojstno hišo pesnika Cirila Zlobca. Na koncu sledi še vzpon na hrib v Avber, kjer se bomo na kmečkem turizmu okrepčali s toplim obrokom.

Letošnji pohod je posvečen pesniku in res pravemu partizanu Cirilu Zlobcu, ki nas bo tudi počastil s svojo prisotnostjo na prireditvi. 

Za predprijavljene je nadomestilo za udeležbo na pohodu 8 EUR, v kar je všteto vodenje, pogostitev na dveh vmesnih točkah in topli obrok ( kraška jota s klobaso) po prihodu na cilj. 

Na dan pohoda bo štartnina 10 EUR s toplim obrokom oz. 5 EUR brez toplega obroka.

Za šolsko mladino do dopolnjenega 15.leta je udeležba brezplačna.

Zaželjene so predhodne prijave, da se organizatorji lažje pripravimo. Svoje podatke vpišete v tabelo. Zadošča ime, priimek in kraj bivanja, če vpišete mail vas bomo tudi obveščali o naslednjih pohodih. Podatki se v tabelo shranijo samodejno.

Predhodno se lahko prijavite tudi na mail edi.fabjan@gmail.com ali na tel. 041-660561, kjer lahko dobite tudi vse bolj podrobne informacije.